Satish Chandai alleenheerser in C’80 klassiek damtoernooi

Donderdagavond vond De 7e ronde van het klassieke toernooi van Damvereniging Combinatie’80, waarbij sterke partijen op het programma stonden, werd donderdagavond gehouden.

Satish Chandai, de ongeslagen kampioen van C80 in 2022, heeft tot op heden de concurrentie verpletterd met een indrukwekkende reeks van zeven opeenvolgende overwinningen. In de 7e ronde op donderdagavond versloeg hij kandidaat-Federatie Meester (cMF) Dheeradj Somai met een combinatie.

De verrassing van de avond was de onverwachte overwinning van Wishal Rattannsing op Jerry Sewcharan. De overige resultaten zien er als volgt uit: Dew Chandai versloeg combinatief Robby Koendjbiarie, Jaindra Birdjoe versloeg Ashokkoemar Karia, en Rohit Sewdajal versloeg Radjes Narain in een flankspel. Terwijl Nawien Loedoer op een combinatieve wijze Satish Sanchit versloeg, verloor het broertje Sagar Loedoer in een remisestand van Shivanand Khemon.

Satish Chandai staat met volle winst aan kop met 14 punten (7 wedstrijden). Hij wordt op de voet gevolgd door Rohit Sewdajal met 10 punten uit 6 wedstrijden. Santosh Bhagwandas en Jaindra Birdjoe volgen elk met 9 punten, gevolgd door Nawien Loedoer met 8 punten. Het klassieke toernooi is een round robin-toernooi waarbij alle spelers tegen elkaar uitkomen en wordt gespeeld op een tempo van 40 minuten + 30 seconden per zet.

(Foto: Satish Chandai (l) versloeg cMF Dheeradj Somai)

error: Kopiëren mag niet!