Poetin op koers om de vijfde termijn als president van Rusland te winnen

DOOR NINIAN CARTER
15 maart 2024 – 17 maart 2024 – Vladimir Poetin zal zeker worden gekozen voor een vijfde termijn als president van Rusland, waardoor een kwart eeuw van bewind wordt verlengd en hij mogelijk aan de macht blijft tot 2036

Vladimir Poetin zal bij de verkiezingen van maart een vijfde termijn als president van Rusland winnen, waarmee hij een kwart eeuw aan heerschappij kan verlengen door hem mogelijk tot ver in het volgende decennium aan de macht te houden.

In 2020 wijzigde hij de grondwet van Rusland om zichzelf vrij te stellen van de presidentiële ambtstermijn tot 2036, wanneer hij 83 wordt.

Poetin is de langst dienende leider van het Kremlin in Rusland sinds dictator Jozef Stalin uit het Sovjettijdperk, die 10.636 dagen aan de macht was – Poetin heeft 8.844 dagen gediend, vanaf 17 maart 2024, wanneer de stemhokjes sluiten.

Alle geloofwaardige oppositie tegen Poetin is dood, zit in de gevangenis of is verbannen, waardoor zijn macht over het land van 144 miljoen mensen absoluut is.

error: Kopiëren mag niet!