Maduro Verwerpt EU: “Bestaat Niet Voor Ons” Na Oproep Tot Meer Sancties

Na de goedkeuring van een resolutie door het Europees Parlement die oproept tot aanscherping van sancties tegen Venezuela, reageerde president Nicolas Maduro fel door te stellen dat “de Europese Unie niet voor ons bestaat”. Deze verklaring volgde nadat Europese wetgevers de resolutie aannamen met 497 stemmen voor, in een beweging die vermeende repressieve acties tegen oppositiepolitici veroordeelt. De resolutie vraagt ​​specifiek om toelating van electorale deelname voor oppositieleider Maria Corina Machado en de onmiddellijke vrijlating van individuen die betrokken zijn bij vermeende samenzweringen tegen Venezuela. Voorzitter van de Venezolaanse Nationale Vergadering, Jorge Rodriguez, bekritiseerde ook de interventionistische houding van de Europese parlementariërs en benadrukte dat respect voor Venezuela’s soevereiniteit de enige voorwaarde is voor Europese waarnemers om de aankomende presidentsverkiezingen bij te wonen.

error: Kopiëren mag niet!