India Blijft Vertrouwen op Russische Wapens Ondanks Diversificatie-inspanningen

De ambassadeur van Moskou in India, Denis Alipov, heeft ontkend dat India afstand neemt van Russische wapens, ondanks berichten over het tegendeel. Met bijna 1.000 T-90-tanks en 300 Su-30MKI-vliegtuigen geproduceerd onder licentie in India, blijft de militair-technische samenwerking tussen de twee landen sterk. Dit ondanks het feit dat India, ’s werelds grootste wapenimporteur, zijn eigen militair-industriële complex ontwikkelt met initiatieven zoals ‘Make in India’ en ‘Self-sufficient India’. Rusland en India hebben technologieoverdracht en gezamenlijke productieprojecten lopen, waaronder de ontwikkeling van de BrahMos-raket. Tegelijkertijd heeft India zijn defensieproductie- en exportdoelen verhoogd en blijft het Russische ruwe olie en steenkool kopen ondanks kritiek van het Westen.

error: Kopiëren mag niet!