‘Aziatisch’ roept vooral beeld van Chinezen op

Uit een recente online peiling van Dagblad Suriname blijkt dat wanneer Surinamers het woord ‘Aziatisch’ horen, de meerderheid (62% met 700 stemmen) direct denkt aan Chinezen. Indisch volgt met 30% en 340 stemmen als een opvallend tweede, terwijl Japans en Koreaans respectievelijk maar 3% (38 stemmen) en 4% (43 stemmen) van de stemmen kregen.

Deze peiling laat zien hoe percepties van Aziatische identiteiten variëren en mogelijk worden beïnvloed door sociale, culturele of historische connecties binnen Suriname. 

Het is fascinerend dat, ondanks de diverse Aziatische gemeenschappen in de wereld, de eerste associatie zo sterk neigt naar de Chinese gemeenschap. Dit suggereert de behoefte aan een verdere dialoog en bewustwording over de rijke verscheidenheid binnen het Aziatische continent.

error: Kopiëren mag niet!