Inflatie en Honger Stimuleren Plunderingen in Nigeria

Nigeria, Afrika’s dichtstbevolkte land en een van de grootste economieën, ervaart een crisis van inflatie en honger, wat leidt tot plunderingen van voedselopslagplaatsen. De politie bewaakt nu deze faciliteiten als reactie op de toegenomen dreiging. De afschaffing van een essentiële brandstofsubsidie door President Bola Tinubu heeft de inflatie verergerd, waardoor miljoenen, vooral in het noorden, te maken krijgen met voedselonzekerheid. Het Wereldvoedselprogramma waarschuwt dat circa 30 miljoen Nigerianen dit jaar met voedseltekorten zullen kampen, terwijl de lage score van het land op de Global Hunger Index van ernstige honger getuigt, wat mensen ertoe dwingt tot wanhoop over te gaan. Analisten benadrukken dat aanhoudende voedselonzekerheid tot chaos kan leiden zonder overheidshandelen, waarbij angst voor bedrijfssluitingen en onvrede over het economisch beleid toenemen.

error: Kopiëren mag niet!