Brunswijk: “Onvoorstelbaar dat met gevaar voor mensenleven drugs werden geplaatst in SLM-toestel”

“Het is onvoorstelbaar dat men op deze manier geld probeert te verdienen, met gevaar voor mensenlevens.” De cocaïne die was verstopt in de machineruimte van de Airbus A340 van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, SLM, was volgens vicepresident Ronnie Brunswijk heel erg onverantwoord. 

Volgens Brunswijk baart de drugssmokkel in het land de regering heel veel zorgen. “Er is een veiligheidsmeeting bijeengeroepen en er worden maatregelen genomen. Er zijn diverse modellen gepresenteerd, waarover ik hier niet kan spreken”, sprak Brunswijk woensdagochtend voor de aanvang van de wekelijkse Raad van Ministers vergadering.

“Er wordt heel veel cocaïne binnengehaald in Suriname en wij worden internationaal te schande gezet”, sprak de vicepresident. “De regering maakt zich heel veel zorgen en wij gaan dit probleem hard aanpakken.” 

De regering zet zich volledig in om dit probleem aan te pakken vanwege de nauwe banden tussen drugshandel en andere vormen van ernstige en georganiseerde criminaliteit.

error: Kopiëren mag niet!