Adidas lijdt verlies na stopzetten samenwerking met Kanye West 

Adidas blijkt na het stopzetten van hun samenwerking met Kanye West een enorm verlies te hebben geleden. Het is hun eerste verlies in dertig jaar en het gaat om zo’n 75 miljoen euro. Een jaar eerder noteerde het sportmerk nog een winst van 612 miljoen euro.

Met de verliezen van Adidas daalde de omzet ook. Dit gebeurde met vijf procent, waardoor het bedrijf in 2023 zo’n 21,4 miljard euro verdiende.

De grootste reden voor het verlies is hoogstwaarschijnlijk hun breuk met Kanye West. De rapper werd namelijk ontslagen nadat hij antisemitische uitspraken deed. Kanye zou Kanye niet zijn als hij niet iedereen opriep om Adidas hierna te boycotten. Ook vroeg hij fans dit jaar om geen Yeezy sneakers meer te kopen bij het bedrijf.

Zo’n anderhalf jaar na de breuk met Kanye West kondigde Adidas namelijk hun nieuwe Yeezy Boost 350 V2 sneaker aan. “Iedereen die van mij houdt, zou deze neppe Yeezy’s niet kopen”, schreef Ye op zijn Instagram.

Het belangrijkste verschil met de originele modellen is dat de Yeezy-branding eraf is gehaald. Verder is de sneaker compleet gelijk aan de ontwerpen van Kanye. “Ik krijg hier niks voor betaald. Sterker nog: Adidas klaagt me zelfs aan voor 250 miljoen dollar, omdat we de samenwerking hebben gestopt. Vervolgens gaan ze verder met het verkopen van de schoenen die door MIJ zijn gemaakt”, aldus Ye in de video waarin hij zich tot zijn fans richt. 

error: Kopiëren mag niet!