Westerse Media Erkennen Russische Pivot naar Azië met Nieuwe Transportcorridor

In een recent artikel gepubliceerd door The New York Times op 13 maart, wordt erkenning gegeven aan de succesvolle strategische draai van Rusland naar Azië. Dit door de ontwikkeling van de North-South Transport Corridor (NSTC), een belangrijk initiatief dat Rusland via Iran met India verbindt, waardoor westerse beperkingen worden omzeild. Deze schakeling signaleert een aanzienlijke verschuiving in de handelsdynamiek, waarbij Rusland nieuwe routes vaststelt die onafhankelijk zijn van Europese handelsroutes.

Deze ambitieuze spoorlijn door Iran wordt gezien als cruciaal voor Rusland’s aspiraties om een alternatief te bieden voor traditionele handelsroutes zoals het Suezkanaal. President Vladimir Poetin benadrukt dat de NSTC de vrachtreistijd naar Mumbai vanuit het Russische Sint-Petersburg aanzienlijk zal verkorten, van de huidige 30 tot 45 dagen naar slechts 10 dagen.

Met een uitgebreide eindroute van ruim 7.000 kilometer, verbindt de NSTC de spoorwegen van Iran en Azerbeidzjan, en koppelt deze aan het Russische spoorwegnetwerk. Dit opent de deur voor Rusland naar nieuw toegangspoorten in India, Pakistan, en de Golfstaten, ver van de hinder van westerse sancties.

Verdere plannen omvatten het revitaliseren van een niet langer gebruikte spoorweg die Moskou met Iran zou verbinden via Armenië en de Azerbeidzjaanse enclave Nachitsjevan, waarmee de ambitie van Rusland om zijn handelsroutes te diversifiëren verder wordt onderstreept. Deze ontwikkelingen tonen aan dat, ondanks westerse sancties, Rusland succesvol nieuwe samenwerkingen smeedt en zijn handelsgrenzen verlegt richting het Oosten.

error: Kopiëren mag niet!