Nieuw-Zeeland: Honderd nieuwe soorten van zeeleven ontdekt bij

Wetenschappers hebben zo’n honderd nieuwe zeesoorten ontdekt in de buurt van de Bountyeilanden, in het zuidoosten van Nieuw-Zeeland.

Onder die nieuwe soorten bevinden zich vissen, een octopus en koralen, zo bericht onder andere The New York Times.

Wetenschappers verzamelden maar liefst 1.800 stalen tot een diepte van 4.800 meter en dat over een lengte van 800 kilometer. Alex Rogers, directeur van Ocean Census is naar eigen zeggen onder de indruk van hun vondst.

“Het ziet ernaar uit dat we een groot aantal nieuwe soorten hebben ontdekt. Tegen de tijd dat alles is onderzocht, zullen we zo’n honderd soorten rijker zijn”, zegt Rogers. “Wat ons echt heeft verrast is dat die ontdekking zelfs nieuwe vissen naar boven heeft gebracht. Ik denk dat we drie nieuwe soorten hebben gevonden.”

Biologen zullen de soorten nu verder onderzoeken en hun bevindingen delen.

error: Kopiëren mag niet!