Moskou Reageert op Amerikaanse Klachten over Zuid-Amerikaanse Media

Moskou heeft gereageerd op de kritiek van generaal Laura Jane Richardson, hoofd van het Amerikaanse Zuidelijke Commando, op de activiteiten van Spaanstalige Russische media in Latijns-Amerika, zoals RT en Sputnik Mundo. Richardson klaagde dat deze media een negatief beeld van de Verenigde Staten scheppen en de Amerikaanse belangen in de regio ondermijnen. Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, stelde dat Moskou nauwelijks moeite hoeft te doen om Washington er slecht uit te laten zien; het uitzenden van de toespraken van president Joe Biden zou volgens haar al voldoende zijn. Richardson betreurde de invloed van Russische media in Zuid-Amerika en beschuldigde hen van het verspreiden van “valse media-verhalen” die de VS in diskrediet brengen door ze onder andere te beschuldigen van het creëren van een mondiale voedselcrisis en het steunen van nazisme in Oekraïne.

error: Kopiëren mag niet!