De dode Boeing-klokkenluider leek nooit suïcidaal, de politie moet dit onderzoeken, zeggen advocaten

Advocaten die de overleden Boeing-klokkenluider John Barnett vertegenwoordigen, zeiden dat ze geen aanwijzingen zagen dat Barnett suïcidaal was, nadat de lokale autoriteiten hem hadden ontdekt met wat leek op een zelf toegebrachte schotwond.

“John zat midden in een verklaring in zijn vergeldingszaak tegen klokkenluiders, die eindelijk ten einde liep. Hij was erg opgewekt en keek er echt naar uit om deze fase van zijn leven achter zich te laten en verder te gaan. We zagen geen enkele aanwijzing dat hij zelfmoord zou plegen. Niemand kan het geloven”, zeiden de advocaten van Barnett in een verklaring gedeeld met Spoetnik.

Eerder deze week zei het kantoor van de lijkschouwer in Charleston, South Carolina dat ze Barnett dood hadden aangetroffen door een schijnbaar zelf toegebrachte schotwond. De politie van Charleston City onderzoekt de dood van Barnett, aldus het kantoor van de lijkschouwer.

De advocaten van Barnett zeiden dat ze meer informatie nodig hebben over de dood van de klokkenluider. De politie van Charleston moet de dood van Barnett volledig onderzoeken en het publiek nauwkeurig informeren over hun bevindingen, aldus de verklaring van de advocaten.

Barnett werd onlangs aan een kruisverhoor onderworpen door de advocaten van Boeing en zou zaterdag nog meer vragen beantwoorden, maar verscheen volgens berichten in de media niet.

Barnett werkte meer dan dertig jaar bij Boeing voordat hij in 2017 met pensioen ging. Barnett beschuldigde Boeing ervan te bezuinigen om de productie van zijn 787 Dreamliner-jets in een fabriek in North Charleston te bespoedigen.

error: Kopiëren mag niet!