Ramadan Brengt Geen Verlichting Terwijl Oorlog Tussen Israël en Hamas Woedt in Gaza

De eerste dag van Ramadan brak aan in het door oorlog verscheurde Gaza op maandag, terwijl de VN en hulporganisaties aangeven dat slechts een fractie van de benodigde voorraden voor de 2,4 miljoen inwoners sinds Israël het gebied in een bijna totale belegering plaatste na de aanval van Hamas-militanten op Israël op 7 oktober, toegelaten is.

Op maandag, de eerste dag van Ramadan, baden tientallen Gazanen te midden van de ruïnes van een moskee die enkele dagen geleden werd getroffen door een Israëlische luchtaanval.
Volgens het ministerie van Volksgezondheid in de door Hamas bestuurde enclave zijn sinds het begin van het Israëlische offensief op Gaza ten minste 31.112 Palestijnen gedood en 72.760 gewond geraakt.

De Israëlische regering zei maandag dat alleen jonge kinderen en oudere volwassenen van de Westelijke Jordaanoever toestemming krijgen om een belangrijke heilige plaats in Jeruzalem binnen te gaan voor de belangrijke eerste vrijdaggebeden van de islamitische heilige maand Ramadan deze week.

Militante groepen hebben Palestijnen opgeroepen naar de Al-Aqsa Moskee te komen, die vaak een brandpunt is geweest van Israëlisch-Palestijns geweld, om Israël te confronteren over de oorlog in Gaza.

Moslimaanbidders botsen met de Israëlische politie in de Oude Stad van Jeruzalem nadat gelovigen onder de 40 jaar aan het begin van de Ramadan de toegang tot de heilige Tempelberg werd ontzegd –

error: Kopiëren mag niet!