Krystyna Pyszkova uit Tsjechië wint Miss World 2024

Krystyna Pyszkova uit Tsjechië heeft de titel Miss World 2024 gewonnen tijdens een groots evenement in Mumbai. Regerend Miss World Karolina Bielawska uit Polen overhandigde tijdens de met sterren bezaaide finale de kroon aan haar opvolgster.

Naast haar titels ontving Krystyna de Best Fashion Designer Award – Europa. Ze versloeg deelnemers als de Indiase Sini Shetty, Aché Abrahams uit Trinidad en Tobago en Lesego Chombo uit Botswana. De eerste runner-up was Yasmina Zaytoun uit Libanon. Pyszkova, die vloeiend Engels, Pools, Slowaaks en Duits spreekt, is de tweede Miss World uit Tsjechië.

India, na 28 jaar gastheer, werd vertegenwoordigd door Sini Shetty, die de top vier niet haalde. India won de titel eerder al zes keer.

Pyszkova, houder van een dubbele graad in Recht en Bedrijfskunde, is ook een voorbeeld en oprichter van de Krystyna Pyszko Foundation. Ook heeft ze in Tanzania een Engelse school voor kansarme kinderen opgericht.

Krystyna is geschoold in de kunst en kan dwarsfluit en viool spelen. Haar Beauty With A Purpose project richt zich op haar initiatieven in Tanzania. Ze heeft ook een stichting opgericht in Tsjechië die educatieve programma’s aanbiedt voor kinderen, ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Ze benadrukte ook het belang van duurzaamheid en onthulde dat haar nationale kostuum was gemaakt van recyclebare materialen.

Pyszková, die ook gepassioneerd is door kunst en dwarsfluit en viool speelt, spoorde jonge meisjes aan om op zichzelf te vertrouwen en een winnaarsmentaliteit te ontwikkelen. Aan de 71e Miss World-verkiezing, gehouden in het Jio World Convention Center in Mumbai, namen 112 landen deel.

Het evenement werd georganiseerd door Karan Johar en Megan Young, met optredens van Shaan, Neha Kakkar en Tony Kakkar. Ook de cast van Heeramandi: The Diamond Bazaar verscheen op het podium.

error: Kopiëren mag niet!