Jamaica Biedt Onderdak aan Haïtiaanse Weeskinderen te Midden van Crisis

Jamaica heeft aangekondigd weeskinderen uit Haïti te gaan opvangen, als reactie op de escalerende sociale problemen in het Franssprekende land, met een nadruk op situaties in Port-au-Prince. De minister van Nationale Veiligheid van Jamaica, Horace Chang, verklaarde dat met gebruik van officiële kanalen, ondersteuning geboden zal worden aan weeskinderen die geïsoleerd leven en diverse uitdagingen ondervinden, onder de hoede van de Mustard Seed Community.

Er wordt gewerkt aan de logistieke planning van deze regeling, alhoewel nog geen exact aantal op te vangen kinderen is aangegeven. In Haïti verblijven ongeveer 30.000 van de circa vier miljoen kinderen in een van de ongeveer 750 weeshuizen. Tegen de achtergrond van toenemende grensoverschrijdende bewegingen, benadrukte Chang eveneens het belang van het handhaven van grensbewaking om een overstelpende golf van vluchtelingen te voorkomen, terwijl Jamaica ook betrokken blijft bij regionale veiligheidsinspanningen met Caricom en internationale partners.

error: Kopiëren mag niet!