Excuses Van de Prinses van Wales voor Controversiële Foto

De prinses van Wales heeft publiekelijk haar excuses aangeboden voor een foto die een storm van controverse veroorzaakte nadat deze online verspreid werd. De reden voor de ophef was dat de foto digitaal gemanipuleerd leek te zijn. Dit heeft ertoe geleid dat meerdere gerenommeerde persbureaus, waaronder Reuters en Associated Press (AP), de foto uit hun distributie hebben gehaald.

Reuters besliste tot het terugtrekken van de afbeelding na een ‘beoordeling na publicatie’, en AP gaf aan dat de foto ‘niet voldeed aan de fotonormen van AP’. Dit incident zorgde voor significante media-aandacht, gezien het Middletons eerste officiële foto was sinds haar herstel van een buikoperatie. De prinses was sinds Kerstmis niet meer officieel in de openbaarheid verschenen.

In haar verklaring weet de prinses de misstap aan haar ‘amateurfotografische vaardigheden’, wat wijst op een onbedoeld effect tijdens het vastleggen van de foto. De verwijdering van een officieel portret vanwege manipulatiebeschuldigingen is zelden voorgekomen en heeft een discussie op gang gebracht over de manier waarop afbeeldingen verwerkt en gepresenteerd mogen worden door leden van het koninklijk huis. De openlijke excuses en verklaring over haar fotografie vaardigheden laten een meer menselijke kant van de prinses zien in haar omgang met deze publieke tegenslag.

error: Kopiëren mag niet!