Duitse Minister van Buitenlandse Zaken Uit Kritiek op Paus’ Oproep tot Vredesonderhandelingen met Rusland*

Annalena Baerbock, de Duitse Minister van Buitenlandse Zaken, heeft scherp kritiek geleverd op paus Franciscus vanwege zijn recente oproep aan Oekraïne om te onderhandelen met Moskou over een staakt-het-vuren. Tijdens een interview met de Zwitserse televisie stelde de paus voor om moed te tonen door de witte vlag te hijsen en te starten met vredesbesprekingen.

Baerbock gaf aan dat zij het standpunt van de paus niet ondersteunt en benadrukte het belang van voortdurende steun aan Oekraïne. “We moeten Oekraïne ondersteunen en alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat het land zichzelf kan verdedigen,” verklaarde Baerbock. Duitsland staat bekend als de op een na grootste verstrekker van militaire hulp aan Oekraïne, direct na de Verenigde Staten.

Tegen het advies van de paus in herhaalde de Oekraïense Minister van Buitenlandse Zaken, Dmytro Kuleba, zijn standpunt dat Oekraïne zich nooit aan Rusland zal overgeven of de eerste stap naar vredesonderhandelingen zal zetten.

error: Kopiëren mag niet!