Venezuela Bereidt Zich Voor op Presidentsverkiezingen met Internationale Waarnemers

De Nationale Kiesraad van Venezuela (CNE) heeft internationale organisaties uitgenodigd om de presidentsverkiezingen op 28 juli 2024 als waarnemers bij te wonen. Instellingen zoals CELAC, CARICOM, de Afrikaanse Unie, de Europese Unie, en het Carter Centrum hebben uitnodigingen ontvangen. Het verkiezingsproces begint met een kandidaatnominatieperiode van 21 tot 25 maart, gevolgd door een campagneperiode van 4 tot 25 juli. Daarnaast wordt een speciale registratieperiode voor kiezers gestart op 18 maart, inclusief locaties buiten Venezuela voor in het buitenland woonachtige kiezers. De CNE zal tussen 22 en 29 mei het definitieve kiesregister opstellen, dat op 6 juni wordt gepubliceerd. Verder zullen vanaf 4 juli de verkiezingstechnologie, stemmachines en andere apparatuur worden gecontroleerd en gedistribueerd, met stembureaus die uiterlijk op 26 juli klaar moeten zijn voor de verkiezingsdag.

error: Kopiëren mag niet!