NPS feliciteert alle vrouwen met Internationale Dag van de Vrouw

De Nationale Partij Suriname (NPS) feliciteert alle vrouwen met de Internationale Dag van de Vrouw en herinnert dat deze bijzondere dag nodig was, om speciale aandacht te vragen voor de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.  Het thema van de Verenigde Naties voor dit jaar is: Investeer in vrouwen: versnel de vooruitgang!

De wereld is hard op weg te streven naar gendergelijkwaardigheid in 2030, omdat het waarborgen van de rechten van vrouwen en meisjes de enige manier is om welvarende en rechtvaardige samenlevingen en een gezonde planeet voor toekomstige generaties, veilig te stellen. Een van de belangrijkste uitdagingen voor het bereiken van gendergelijkwaardigheid wereldwijd, is een gebrek aan financiering met een duizelingwekkend jaarlijks tekort van $360 miljard aan uitgaven voor maatregelen op dit gebied.

De NPS is zich ook hiervan bewust en streeft met de Nieuwe Weg dat de partij naast het aantrekken en accommoderen van jongeren, eveneens extra aandacht blijft schenken aan het accelereren van vrouwelijk leiderschap binnen alle structuren van de partij. Haast in elke samenleving dus ook in Suriname bestaat de helft van de bevolking uit vrouwen, terwijl de andere helft door mannen wordt uitgemaakt. In de Surinaamse politiek merken we echter dat vrouwen, hoewel ze tot de noeste werkers binnen alle partijen behoren, moeilijk tot de absolute Top doordringen en onvoldoende in de diverse partijstructuren vertegenwoordigd zijn.

De NPS is vast van plan versneld verandering daarin te brengen en is daarom bewust bezig jongeren en vrouwen te interesseren voor bestuursposities in alle organen van de partij, inclusief de afdelingsbesturen in de districten en onderafdelingen.

De NPS is een partij waar vrouwen zich thuis, gewaardeerd en gerespecteerd voelen, gezien het aantal vrouwen dat hoge posities onder NPS regiems bekleed heeft. Gedacht wordt in eerste instantie aan pioneers zoals Albertina Liesdek, Ruth Wijdenbosch, Marie Levens, Kortencia Griffith, Patricia Etnel, Irma Loemban Tobing, Ligia Kraag, Dorothy Hoever, Mavis Demon, Muriel Held, Ruth Cotinho, Virry Asin, Danique van Varsseveld, Carol Braam  en vele anderen.

Het beleid van de NPS is gericht om alle burgers in het land (mannen, vrouwen en jongeren) bewust te maken van hun politieke kracht. De NPS wil daarom als oudste politieke partij ook de geschiedenis ingaan als de partij die democratisering en gendergelijkwaardigheid effectieve handen en voeten heeft gegeven in Suriname.

Ondanks de betrokkenheid van vrouwen dienen zij nog meer de gelegenheid te krijgen om samen met mannen op alle niveaus Suriname tot ontwikkeling te brengen. Dat is kracht, en geeft aan dat de NPS niet bang is en integendeel aangeeft dat de echte macht op een gelijkwaardige manier bij beide genders behoort te zijn. Dit is de enige politieke manier om Suriname versneld te ontwikkelen en de internationale ontwikkelingen op het gebied van de empowerment van vrouwen en meisjes bij te benen.

Op deze dag worden alle vrouwen en meisjes bedankt voor hun toewijding, doorzetting en harde werk bij het streven naar gendergelijkwaardigheid en worden mannen en jongens opgeroepen dit nobel streven te blijven ondersteunen. 

error: Kopiëren mag niet!