Neerja Bhanot: Heldhaftige stewardess redt levens tijdens kaping Pan Am Vlucht 73

Neerja Bhanot was slechts 22 jaar oud en werkte als stewardess op Pan Am Vlucht 73 toen het vliegtuig in 1986 tijdens een tussenstop werd gekaapt door terroristen. Nadat de terroristen de controle hadden overgenomen, vermoordden ze een Indiaas-Amerikaanse reiziger en gooiden zijn lichaam buiten het vliegtuig.

Vervolgens droegen ze Bhanot op om de paspoorten van de passagiers te verzamelen om de Amerikanen te kunnen identificeren. Echter, zij verborg de identiteit van de 43 Amerikanen aan boord door hun paspoorten onder stoelen te verstoppen en anderen weg te gooien.

Na een gespannen 17 uur durende patstelling begonnen de kapers te schieten en explosieven af te laten gaan. Bhanot opende moedig de deuren van het vliegtuig en in plaats van zelf te ontsnappen, hielp zij passagiers te evacueren. Tragisch genoeg verloor zij haar leven terwijl zij drie Amerikaanse kinderen beschermde tegen het geweervuur.

Een van de kinderen die zij beschermde, groeide op tot piloot en noemt Bhanot als zijn inspiratie. Haar moed en opoffering blijven een inspiratiebron en herinnering aan de kracht van menselijke dapperheid in het aangezicht van terreur.

error: Kopiëren mag niet!