Maria van Dijk wint derde prijs tijdens kunstwedstrijd in Texas, VS

Kunstenares Maria van Dijk is vanavond, vrijdag 8 maart, te gast in RBN’s top-10 hitparade. Maria studeerde af in beeldende kunst aan een universiteit op de Filipijnen, haar geboorteland. Na haar studie werkte zij als special effects artist bij een Japans animatieproducent.

Na haar huwelijk verhuisde ze naar Suriname, omdat haar Nederlandse echtgenoot hier woont. Ook hier is ze heel vaak bezig met haar passie voor kunst. Zij vertegenwoordigt Suriname op het IWS platform (International Watercolor Society), dat wereldwijd 110 afdelingen heeft. Daardoor kon zij exposeren in landen als Griekenland, India, Rusland, Bolivia, Ecuador, Iran, Turkije, Japan en de VS.

Maria heeft ook prijzen gewonnen op internationale aquarel evenementen, zoals de 3e prijs in Texas, VS. Daarnaast werd ze ook ingehuurd om portretten te maken voor buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders in Suriname, zoals Ravi Shankar, de president van India Draupadi Murmu en de president van Suriname Chan Santokhi. Het geeft haar als buitenlander een heerlijk gevoel van verbondenheid en betrokkenheid dat haar talent in Suriname wordt erkend.

Ze is vanavond om negen uur te gast in RBN’s top-10 hit parade via tv 5-1 waar ze over de avontuurlijke gebeurtenissen rond haar komst vanuit de Filipijnen naar Suriname vertelt.

(Fauzia A.)

error: Kopiëren mag niet!