Libanon: Getraumatiseerde leeuwenwelpjes tussen 1.500 gekooide vogels in beslag genomen bij handelaren

Leeuwenwelpen Issam en Kelly zijn gered van handelaren in wilde dieren in Libanon – mogelijk een van de grootste dierensmokkeloperaties die ooit in Libanon zijn uitgevoerd, xo bericht Animal Survival International.

autoriteiten hielden handelaren tegen bij een legercontrolepost ten noorden van Libanon, 90 minuten buiten Beiroet. Tot hun grote schrik ontdekten ze 1.500 gekooide exotische vogels – waarvan er vele al dood waren – en twee doodsbange leeuwenwelpjes die daartussen verborgen zaten.

De twee maanden oude welpen, bevroren van angst, zaten verborgen in kleine plastic kattenbakken zonder voedsel of water, en waren doordrenkt met hun eigen urine. Alle dieren werden door de politie in beslag genomen en de handelaren werden gearresteerd.

Na veterinaire onderzoeken konden de vogels – zowel in het wild gevangen als in gevangenschap gekweekte – weer in het wild worden vrijgelaten of naar gespecialiseerde organisaties worden gestuurd.

Maar beide welpen hadden ernstig ondergewicht en vertoonden tekenen van ondervoeding en abnormale ontwikkeling. De twee zullen de rest van hun leven intensieve revalidatie en deskundige zorg nodig hebben. De welpen werden ondergebracht bij een dierenwelzijnsorganisatie in Libanon totdat het juiste opvangcentrum gevonden kan worden.

error: Kopiëren mag niet!