Kanye West kondigt nepconcert aan in San Francisco

Kanye West heeft spektakel altijd omarmd. In de loop der jaren is de stem verschoven van bravoure over zijn hiphopproducties naar onbeschaamde racistische en antisemitische tirades. De kamers zijn veranderd van slaapkamerstudio’s in stadions. En de liveshows zijn geëvolueerd van artistieke triomfen naar verheerlijkte lipsynchronisatiefeesten.

In dit tijdperk van Kanye – hij staat nu wettelijk bekend als Ye – leunde hij op ‘luisterervaringen’; de laatste werd deze week aangekondigd en zal op 12 maart plaatsvinden in het Chase Center in San Francisco.

Zoals de meeste elementen van Ye’s carrière zijn deze luisterpartijen voortgekomen uit wat ooit grensverleggende concepten waren. Hoewel ingekaderd rond zijn kledinglijn, legde zijn modeshow uit 2016 in Madison Square Garden een blauwdruk voor dit soort evenementen: licht op rappen, zwaar op play en paraderen op het podium. In 2018 bracht hij het studioalbum ‘ye’ uit, met albumhoezen met de gekrabbelde tekst ‘I hate Being Bi-Polar its awesome’, met een luisterfeest op uitnodiging in Wyoming. (Bij Ye werd in 2016 de diagnose bipolaire stoornis gesteld.)

Op de exclusieve gastenlijst stonden journalisten, beroemdheden en controversiële politieke figuren als Candace Owens, wat een voorafschaduwing was van Ye’s beurt als MAGA-supporter en presidentskandidaat voor 2020.

Ye en Ty Dolla Sign zullen waarschijnlijk aanwezig zijn in Chase Center, maar dit een liveconcert noemen is op zijn best genereus. De afgelopen jaren is de rapper steeds controversiëler geworden, waarbij antisemitische opmerkingen hem uiteindelijk zijn kledingcontract met Adidas hebben gekost, ter waarde van $1,5 miljard.

Halverwege 2023 schatte Forbes zijn nettowaarde nog steeds op $ 400 miljoen, maar hij heeft onthuld dat hij onlangs nog maar twee maanden verwijderd was van een faillissement. Tickets gingen om 12.00 uur in de verkoop en varieerden in prijs van $ 100 tot $ 500. Op het moment van publicatie, drie uur na de release, lijken er voldoende zitplaatsen beschikbaar.

error: Kopiëren mag niet!