Deep Blue Sea Shrimp geeft terug aan de toekomst van morgen 

Onlangs hebben Shailes Goerdien (eigenaar Deep Blue Sea Shrimp en Jusni Fisheries) en Nandini Budhairam, de leerlingen van de 2e klas (10e leerjaar) van de Pandit Kalidienschool (district Commewijne), een leuke educatieve dagtocht bezorgd.

De leerlingen werden voorzien van allerhande informatie over vissoorten, hoe de verwerking, schoonmaken en verpakking gebeurt. Ook hoe zoutevis en droge garnalen worden gedroogd. De leerlingen werden gemotiveerd hoe je door deze sector ook je eigen bedrijf kan gaan hebben in de toekomst.

De heer en mevrouw Goerdien hebben heel uitgebreid alle informatie verschaft aan de leerlingen zoals: waar bepaalde vissen voorkomen, hoe ze gevangen worden, en de seizoenen van de vis – en garnalen soorten. Bijna alle delen van de vis worden gebruikt, zelfs de visblaas, een heel duur product, dat zelfs in US dollars wordt verkocht.

In gesprek met Dagblad Suriname blikt het echtpaar Goerdien heel tevreden terug op het verwelkomen van deze kinderen in hun bedrijf, en ze te mogen trakteren op een hapje en een drankje. De leerlingen hebben een leerrijke educatieve dag gehad, ze werden opgehaald door vervoer dat was ingezet door Deep Blue Sea Shrimp en ook weer terug gebracht naar school.

De heer Goerdien zegt, dat hij en zijn vrouw nog veel meer in petto hebben voor de toekomst. Hij bedankt een ieder die tot nu toe vertrouwen heeft in zijn bedrijven en producten.    

(Rahana N.)   

error: Kopiëren mag niet!