Minister Mac Andrew legt huurverhoging pand Eddy Brumastraat verkeerd uit in Assemblee 

Het geschil tussen de overheid en Granaat N.V. over de huur van een pand aan de Eddy Brumastraat heeft geleid tot beschuldigingen over misinformatie van de zijde van de verhuurder. 

Minister van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J), Steven Mac Andrew, heeft dinsdag in de Nationale Assemblee gesteld, dat de huur van het pand ongerechtvaardigd werd verhoogd van 180.000 SRD naar 1.5 miljoen SRD per maand. Dit is een bewering die door de advocaat van Granaat-NV, Ruprecht Leeuw, als niet juist wordt bestempeld. 

Volgens advocaat Leeuw was de huurverhoging het resultaat van koersontwikkelingen en niet van een willekeurige verhoging. Tegenover D-TV gaf de advocaat aan, dat minister Mac Andrew verkeerde informatie heeft verstrekt. 

In het parlement heeft de bewindsman duidelijkheid verschaft over de kwestie rond de aankoop van Hotel Babylon, waar het ministerie haar intrek gaat nemen. De minister verklaarde dat het besluit van de aankoop van dit pand werd genomen nadat het eerdere pand, waarin het ministerie van haar activiteiten ontplooide, door de eigenaar werd verkocht. 

Volgens de advocaat van Granaat NV, had het ministerie steeds een achterstand in de huurbetaling. “Ze hebben steeds geweigerd om te praten over de aanpassing van de huur. De oorspronkelijke overeenkomst was gebonden aan de koers en ze hebben zich steeds ervan weerhouden. Wat er verteld wordt klopt helemaal niet”, aldus de advocaat.

error: Kopiëren mag niet!