Duitsland Telt af naar Euro 2024 met Kanselier Scholz

Met nog 100 dagen te gaan voor Euro 2024, heeft Duitsland een reeks evenementen gelanceerd, waaronder een fotosessie met bondskanselier Olaf Scholz die de officiële toernooibal vasthield. Dit toernooi, dat van start gaat op 14 juni, is het eerste grote internationale voetbalevenement dat het land organiseert sinds het wereldkampioenschap in 2006. De Euro 2024 wedstrijden zullen worden gespeeld in tien Duitse steden.

Op deze speciale dag benadrukte Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser dat de beveiliging van het toernooi en het waarborgen van de veiligheid van fans en bezoekers de hoogste prioriteit heeft. Met verwachtingen van 2,7 miljoen fans in de stadions en tot 12 miljoen bezoekers in de fanzones van de tien gaststeden, is Duitsland goed voorbereid op het evenement.

De Euro 2024 belooft een groot voetbalfestival te worden, waarbij Duitsland, drievoudig winnaar, het toernooi op 14 juni zal openen in München tegen Schotland. De finale vindt plaats op 14 juli in het Olympisch Stadion van Berlijn. Rudi Voeller, de nationale teamdirecteur van de Duitse Voetbalbond (DFB), kijkt uit naar het toernooi en hoopt dat Duitsland een uitstekende gastheer zal zijn voor fans uit heel Europa.

error: Kopiëren mag niet!