Bitcoin bereikt een recordhoogte van meer dan $69.000

DOOR DUNCAN MIL
6 maart 2024 – Bitcoin bereikte op 5 maart een recordhoogte van meer dan $69.000, wat een opmerkelijke comeback betekende voor de volatiele cryptocurrency. De waarde ervan daalde in 2022 als gevolg van een marktcrisis.

De prijs van Bitcoin is met meer dan 300% gestegen sinds november 2022, toen de cryptocurrency crashte naar $16.482,92, een daling ten opzichte van het vorige record uit 2021 van $68.999,99.

“Bitcoin blijft doen wat Bitcoin doet, namelijk mensen overtuigen terwijl ze de tijd nemen om er daadwerkelijk over te leren”, zegt Cory Klippsten, CEO van Swan, een financiële dienstverlener die zich richt op Bitcoin.

In januari heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) cryptobedrijven en traditionele financiële bedrijven toestemming gegeven om op de beurs verhandelde fondsen, of ETF’s, aan te bieden die de prijs van Bitcoin volgen. De fondsen trokken meer dan $7 miljard aan investeringen aan, wat de snelle opkomst van Bitcoin stimuleerde.

ETF’s zijn mandjes met activa, verdeeld in aandelen. Beleggers kopen aandelen in het mandje in plaats van rechtstreeks eigenaar te zijn van de activa of, in dit geval, Bitcoin.

Maar cryptocurrencies blijven volatiel. Binnen enkele minuten na het bereiken van het nieuwe record van dinsdag daalde de prijs van Bitcoin naar ongeveer $67.500.

“Er is geen inherente waarde”, zegt John Reed Stark, een voormalig SEC-functionaris en een uitgesproken criticus van de crypto-industrie. “Er is geen bewezen staat van dienst op het gebied van adoptie of afhankelijkheid.”

error: Kopiëren mag niet!