Ghana Overweegt Anti-LGBTQ+ Wet te midden van Economische Zorgen

Ghana staat op het punt een controversiële anti-LGBTQ+ wet aan te nemen, vergelijkbaar met Oeganda, ondanks waarschuwingen over economische gevolgen. De Ghanese minister van Financiën heeft president Nana Akufo-Addo opgeroepen het wetsvoorstel, dat activiteiten gerelateerd aan LGBTQ+ strafbaar stelt met boetes tot tien jaar, niet te ondersteunen vanwege de dreiging van een verlies van $3,8 miljard aan Wereldbankfondsen. Het wetsvoorstel krijgt steun van religieuze en politieke leiders in Ghana, maar wordt internationaal bekritiseerd om mensenrechtenschendingen. Organisaties zoals de VN en Amnesty International waarschuwen voor de impact op burgerlijke vrijheden en de economische gezondheid van Ghana.

error: Kopiëren mag niet!