Dreiging van Burgeroorlog in Haïti tenzij Premier Aftreedt, Waarschuwt Bendeleider

Jimmy Cherizier, een vooraanstaand Haïtiaanse bendeleider, heeft gewaarschuwd voor een mogelijke burgeroorlog en genocide in de hoofdstad Port-au-Prince als premier Ariel Henry niet aftreedt. Te midden van toenemende chaos, waarbij Henry moeite had terug te keren naar Haïti wegens een aanval op de belangrijkste luchthaven en geweigerde toestemming om in de Dominicaanse Republiek te landen, zijn de spanningen hoog opgelopen. Henry, die na de moord op president Jovenel Moise in 2021 aan de macht kwam, had vorige maand af moeten treden maar bleef aan na een machtsdelingsovereenkomst. De situatie wordt verder gecompliceerd door gewapende bendes die toenemende aanvallen uitvoeren en door internationale oproepen voor hulp om de veiligheidssituatie te stabiliseren.

error: Kopiëren mag niet!