Denzel Washington’s 10 best scorende films aan de kassa

Van snelle actiethrillers tot contemplatieve juridische drama’s: Denzel Washington heeft decennialang bewezen een consistente box office-trekker te zijn. De veelgeprezen carrière van Denzel Washington wordt gekenmerkt door groot succes aan de kassa, aangezien hij zowel meeslepende prestigedrama’s als spannende actiethriller-genres heeft doorkruist.

Deze dualiteit van het bereik van Washington maakte hem tot een consistente box office-trekking waarvan de naam op een filmposter vaak genoeg was om het publiek ervan te overtuigen een nieuwe release te bekijken. Van snelle misdaadkapsels tot diep sociaal bewuste juridische drama’s: de meest opbrengende films in de filmografie van Washington waren net zo gevarieerd en uitdagend als zijn hele catalogus en stonden op een rij als enkele van de definitieve uitvoeringen van Washington.

Van het werken met grote regisseurs als zowel Tony als Ridley Scott tot het leiden van de uiterst succesvolle actiefranchise The Equalizer,

Washington bracht elke film waarin hij speelde naar een hoger niveau en bracht diepte en nuance in de personages die hij speelde.

Ondanks dat Academy Award-winnende optredens op Glory and Training Day niet tot zijn meest opbrengende releases behoorden, bracht Washington nog steeds consequent dezelfde toewijding die hem de lofbetuigingen opleverde voor zijn minder veelgeprezen maar financieel meer succesvolle optredens. De best scorende films uit Washington vormen een meeslepende, zij het beperkte, representatie van zijn hele carrière.

error: Kopiëren mag niet!