Simona Halep Mag Terugkeren na Verkorting Dopingschorsing

Tweevoudig Grand Slam-kampioene Simona Halep is door het hoogste sportgerechtshof vrijgesproken om onmiddellijk terug te keren naar het tennis nadat werd geaccepteerd dat zij niet volledig verantwoordelijk was voor haar positieve dopingtest tijdens de US Open van 2022. De schorsing van Halep, die oorspronkelijk vier jaar was, is teruggebracht tot slechts negen maanden en is retroactief verlopen in juli. Drie rechters van het Hof van Arbitrage voor Sport oordeelden dat Halep waarschijnlijk onbedoeld positief testte op een verboden bloedversterkende stof door een besmet supplement. Als gevolg van deze uitspraak kan Halep haar tennis carrière hervatten, die stagneerde, waardoor ze van de eerste plaats in de ranglijst naar de 1138e plaats zakte.

error: Kopiëren mag niet!