Larson houdt Chevrolet ongeslagen met overwinning in Las Vegas

Kyle Larson vierde op 3 maart 2024 zijn tweede achtereenvolgende overwinning op de Las Vegas Motor Speedway, waarmee hij Chevrolet’s ongeslagen reeks in het NASCAR Cup Series-seizoen voortzette. Hij bezorgde Hendrick Motorsports de tweede overwinning in de eerste drie races van het seizoen. Larson, die de race leidde met 181 van de 267 ronden achter zijn naam, behaalde hiermee zijn 24e carrièrezege. Hij weerstond de druk van Tyler Reddick in een Toyota voor 23XI Racing in de slotronden.

Chevrolet viert successen dit seizoen met overwinningen door Larson’s teamgenoot William Byron in de Daytona 500 en Daniel Suarez in Atlanta voor Trackhouse Racing. Tot nu toe heeft Chevrolet acht van de negen nationale races gewonnen aan het begin van het jaar.

Ryan Blaney, rijdend voor Team Penske in een Ford, eindigde als derde, gevolgd door Ross Chastain van Trackhouse Racing. Ty Gibbs, Noah Gragson, Martin Truex Jr., Denny Hamlin, Joey Logano en Byron maakten de top tien compleet, met Daniel Suarez net achter hen op de elfde plaats.

Ook in het nieuws: Chris Buescher en RFK Racing kunnen straffen verwachten nadat een wiel van Buescher’s Ford los kwam tijdens de race. Dit incident resulteert mogelijk in een schorsing van twee bemanningsleden voor de komende twee races.

NASCAR zet de competitie voort met een race op de Phoenix Raceway, waar William Byron vorig jaar als winnaar uit de bus kwam en Ross Chastain de race in november won.

error: Kopiëren mag niet!