Foden leidt Manchester City naar overwinning in derby tegen Manchester United

Phil Foden heeft Manchester City aangedreven naar een 3-1 comeback overwinning op Manchester United, waarbij hij twee keer scoorde tijdens de derby op 3 maart 2024. Pep Guardiola prees Foden als een “wereldklasse” talent na zijn beslissende rol in de wedstrijd. Ondanks een spectaculair doelpunt van Marcus Rashford dat United aanvankelijk op voorsprong zette en een opmerkelijke misser van Erling Haaland, zorgde Foden met twee doelpunten, waaronder een in de laatste minuten, ervoor dat City in de titelrace bleef. Met deze overwinning verkleinde City het puntenverschil met Liverpool tot één punt, voorafgaand aan hun aanstaande topwedstrijd. Haaland maakte zijn eerdere misser goed door in de extra tijd te scoren, waarmee hij zijn seizoenstotaal op 28 doelpunten bracht. De nederlaag laat United achter met een achterstand van 11 punten op de top vier, met slechts één schot op doel tijdens de hele wedstrijd.

error: Kopiëren mag niet!