VS: 70-jarige Amerikaanse recordhouder Big Macs eten is toe aan 34.000e burger

Af en toe een hamburger bij de McDonald’s eten doet bijna iedereen wel. Maar niemand eet er zo veel als de 70-jarige Amerikaan Don Gorske. In het afgelopen jaar at hij 728, waardoor hij volgens het Guinness World Book of Records in totaal meer dan 34.000 burgers heeft gegeten.

Gorske eet al 52 jaar lang Big Macs, de befaamde hamburgerbroodjes van de McDonald’s. Toen hij ermee begon, wist hij voor zichzelf zeker dat hij nooit meer iets anders wilde. “Ik gooide de verpakkingen op de achterbank en ben gaan tellen hoeveel ik er at.”

Hij eet al jarenlang twee Big Macs per dag en heeft daar volgens het wereldrecordboek ook de bonnetjes nog van. Hij kreeg zijn titel al jaren terug, maar heeft het record steeds verder aangescherpt.

“Ik loop iedere dag zo’n 10 kilometer om te compenseren en ik  neem geen friet bij de burgers”, zo zegt Don. 

error: Kopiëren mag niet!