LeBron James bereikt 40.000 punten, maar Nuggets verslaan Lakers

LeBron James van de Los Angeles Lakers heeft als eerste NBA-speler ooit de mijlpaal van 40.000 carrièrepunten behaald, maar ondanks dit historische moment eindigde de avond in een nederlaag tegen de Denver Nuggets met 124-114. Nikola Jokic leidde de Nuggets met 35 punten naar hun zesde opeenvolgende overwinning, terwijl Michael Porter Jr. een belangrijke bijdrage leverde met 25 punten.

James bereikte de mijlpaal met een draaibeweging en linkerhand lay-up, maar het was niet voldoende om de overwinning te verzegelen. De Nuggets domineerden het spel met ook Jamal Murray en Aaron Gordon die respectievelijk 24 en 18 punten scoorden. Aan de kant van de Lakers voegde Rui Hachimura 23 punten toe en Anthony Davis behaalde 17 punten met 11 rebounds.

De avond was gevuld met meer NBA-actie, waaronder de overwinning van de Houston Rockets op de Phoenix Suns met 118-109, het verslaan van de Utah Jazz door de Miami Heat met 126-120, en de Brooklyn Nets die de Atlanta Hawks met 114-102 overwonnen. In een spannende verlenging wist Portland te zegevieren over de Memphis Grizzlies met 107-100, nadat ze een achterstand van 18 punten in het vierde kwartaal wisten in te halen.

De prestatie van James markeert een ongekende mijlpaal in de NBA-geschiedenis, maar de focus blijft op het teamspel en de uitslagen van de dag.

error: Kopiëren mag niet!