Brandweerbond heft beraad op

Het beraad van de vakbond bij het Korps Brandweer Suriname (KBS) is opgeheven, Daartoe is zaterdag op een ledenvergadering besloten. Vorige week vrijdag zijn er gesprekken geweest met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, en partijen hebben elkaar kunnen vinden. Definitieve afspraken zullen deze week gemaakt worden. 

De brandweerbond  besloot begin vorige week in beraad te gaan, omdat ze gelden voor gewerkte reguliere uren op zon- en feestdagen over de maand december niet uitbetaald hebben gekregen. De overheid weigerde de uitbetaling en reageerde ook niet op verzoeken van de vakbond voor overleg hierover. De bond maakte zich erg boos hierover en besloot de werkzaamheden op een laag pitje te draaien. 

Er werd niet uitgerukt voor grasbranden, vuilnisbranden en bosbranden. 

Brandweerlieden die bezig waren de wekenlange bosbrand nabij Wageningen te bestrijden, werden teruggetrokken. Minister Amoksi gaat deze week het bereikte principe akkoord met de brandweerbond ter bekrachtiging voorleggen aan de Raad van Ministers. De kwestie van de uitbetaling van gelden zal opgelost worden.   

SS  

error: Kopiëren mag niet!