VS: Man pleit schuldig aan doden adelaars voor door indiaanse stammen gewilde veren

Een man uit Washington die wordt beschuldigd van het helpen doden van meer dan 3.000 vogels – waaronder adelaars in een indianenreservaat in Montana – en vervolgens illegaal hun veren verkoopt, is van plan schuldig te pleiten aan illegale handel in wilde dieren en andere strafrechtelijke aanklachten, zo blijkt uit gerechtelijke documenten.

Federale aanklagers zeggen dat Travis John Branson en anderen ongeveer 3.600 vogels hebben gedood tijdens een jarenlange “moordgolf” in het Flathead Indianenreservaat en elders.

Veren van adelaars en andere vogels worden door veel indianenstammen zeer gewaardeerd voor gebruik bij heilige ceremonies en tijdens pow-wows.

Branson en een mede-beklaagde zouden onderdelen van adelaars hebben verkocht op een zwarte markt, wat een al lang bestaand probleem is voor Amerikaanse natuurbeschermers.

Volgens een recent onderzoek van de overheid zijn illegale schietpartijen een belangrijke oorzaak van sterfgevallen onder steenarenden. Een staart van een van de vogels kan voor enkele honderden dollars per stuk verkocht worden.

error: Kopiëren mag niet!