Tadej Pogacar Viert Triomfantelijke Overwinning in Strade Bianche Race

De Sloveense wielrenner Tadej Pogacar van UAE Team Emirates heeft een opzienbarende overwinning behaald in de prestigieuze Strade Bianche wielerwedstrijd, gehouden op 2 maart 2024. Met een solovlucht van maar liefst 81 kilometer voor de finishlijn wist hij de concurrentie ver achter zich te laten.

Deze zege markeert een indrukwekkende start van het seizoen 2024 voor Pogacar, die zich richt op een unieke dubbelslag in zowel de Giro d’Italia als de Tour de France. Hij kwam net geen drie minuten voor de achtervolgende groep over de eindstreep, waarmee hij het vorige record van Fabian Cancellara uit 2012 verbrijzelde. Cancellara won toen met een marge van 42 seconden, terwijl Pogacar nu deze klassieker voor de tweede keer op zijn naam schreef.

Met deze overwinning zet Pogacar zijn overwinningsserie voort in Italië, waar hij vorige seizoen als winnaar van drie opeenvolgende Il Lombardia monumenten uit de bus kwam. Voor aanvang van de race had Pogacar aangegeven dat hij zijn aanval zou inzetten op de Monte Santa Maria, een belofte die hij met zijn solovlucht meer dan waarmaakte.

De overwinning in Siena was spectaculair, waarbij Pogacar onder luid applaus van fans in de Piazza del Campo, Siena, arriveerde. Hij vierde zijn aanzienlijke prestatie tegen een sterk deelnemersveld, inclusief de verdedigende kampioen van Ineos, Tom Pidcock, die de vierde plaats behaalde.

Dit jaar was de Strade Bianche met 215 km de langste editie in de 17-jarige geschiedenis van de race. Ondanks een korte regenbui die de beroemde witte wegen rond Siena in modderige paden veranderde, liet Pogacar er geen gras over groeien en zette hij de achtervolgende groep op achterstand.

De wedstrijd kende ook een tegenslag voor Julian Alaphilippe, tweevoudig wereldkampioen, die uitviel na een val. Dit markeert een frustrerend begin van het seizoen voor Alaphilippe, die recentelijk ook de Circuit Het Nieuwsblad moest verlaten na een val in de laatste fasen van die race.

Met deze overwinning voegt Pogacar wederom een indrukwekkende titel toe aan zijn indrukwekkende palmares, terwijl hij over de witte wegen van Toscane reed richting Siena, blijk gevend van zijn uitzonderlijk talent en vastberadenheid.

error: Kopiëren mag niet!