Bolivia: 10 miljoen hectare Amazone-regenwoud aangewezen als beschermd gebied

Een nieuw beschermd regenwoudgebied in het El Gran Manupare Integrated Management Natural Area is deze week door de gemeente Sena, in Pando, Bolivia, aangewezen.

Dit uitgestrekte regenwoud beschermt veel bedreigde diersoorten. Het beschermde gebied beslaat 452.639 hectare, wat neerkomt op bijna 8% van de regenwouden van Pando, en heeft de beschermingsdekking in de regio aanzienlijk vergroot tot 26%.

Met meer dan 6 miljoen hectare Amazonewoud herbergt Pando het grootste deel van het goed bewaarde Amazonewoud van Bolivia en de gemeenten hebben zich ten doel gesteld een groene, duurzame en veerkrachtige regio op te bouwen.

De oprichting van El Gran Manupare sluit aan bij dit doel en kreeg steun van Conservation  De ecologische betekenis van het gebied wordt vergroot door gezonde dierpopulaties, zoals jaguars, de witlippekari, de laaglandtapir en verschillende kwetsbare soorten, zoals de blauwkopara en het reuzengordeldier.

error: Kopiëren mag niet!