SoZaVo: Koopkrachtversterking gegarandeerd

Ruim 113.000 personen zijn in februari in aanmerking gekomen voor de Koopkrachtversterking (KKV), wat een uitvloeisel is van het Integraal Sociaal Programma (ISP) van de regering. Deze KKV, iets meer dan SRD 203 miljoen, wordt vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVO) uitbetaald aan de belanghebbenden die onderverdeeld worden naar het AOV-fonds, Financiële Bijstand (FB) en Beneficiary Information System (BIS).

SoZaVo Clienten/ februari 2024 Aantal personenKKV Uitkeringen vanuit SoZaVO per februari 2024
AOV-Fonds 55,071SRD 99,127,800
Fin. Bijstand22,230SRD 40,014,000
BIS35,675SRD 64,215,000
TOTAAL 112.976SRD 203.356.800,-

De uitvoering van dit programma heeft enkele uitdagingen gehad, maar die zijn over de afgelopen periode verbeterd, zo laat SoZaVo vrijdag 1 maart weten. Deze verbeterpunten hebben ertoe geleid dat bepaalde aanvragers of ontvangers door een verscherpte screening niet meer ontvangen of buiten de boot vallen. Deze groep mensen zal zich bij de desbetreffende instanties, waar zij zich eerder hebben geregistreerd, moeten melden voor meer informatie.

Het ISP zal in de komende tijd meer informatie over dit programma met de gemeenschap delen.

Inmiddels is het digitale dashboard van de KKV  online al geactiveerd, hetgeen één van de vereisten was van het Internationaal Monetair Fonds. Door te klikken op onderstaande link krijgt men gedetailleerde informatie over de Koopkrachtversterking:  https://gov.sr/kkv/

Voor registratie klik op de volgende link: https://gov.sr/ministeries/ministerie-van-sociale-zaken-en-volkshuisvesting/request-form/

error: Kopiëren mag niet!