Sluiting brug over Saramaccakanaal zorgt voor verkeerschaos en frustratie

De tijdelijke sluiting van de brug in de Van ’t Hogerhuysstraat over het Saramaccakanaal heeft sinds 28 februari voor veel opschudding gezorgd onder de samenleving. De brug, die een essentiële route vormt voor verkeer richting de binnenstad van Paramaribo, is afgesloten vanwege geplande werkzaamheden, maar de alternatieve wegen en het openbaar vervoer lijken ontoereikend voor de behoeften van de dagelijkse forens.

Jene Aboikoni, een 25-jarige inwoonster, uit haar frustratie over de situatie en de impact die de sluiting heeft op het dagelijkse leven. “Deze situatie bewijst opnieuw dat de regering en infrastructuurprojecten geen succesvolle combinatie zijn”, zegt Aboikoni.

Zij wijst op een andere, kleinere brug in de buurt van Wanica die ook al meer dan een jaar gesloten is, wat de effectiviteit van de regering in het beheren van dergelijke essentiële infrastructuur in twijfel trekt.

Het vinden van alternatieve routes blijkt een uitdaging; de Saronbrug, die als omleiding dient, wordt niet effectief gebruikt en de Indira Gandhiweg slibt dicht. De situatie wordt verder bemoeilijkt door de moeilijkheid om geschikt openbaar vervoer te vinden tijdens de spitsuren, waarbij reizigers nu nog eerder dan voorheen moeten vertrekken om op tijd hun bestemming te bereiken.

De gevolgen van de sluiting zijn verstrekkend, met verhoogde filevorming waardoor de reistijd significant toeneemt. Aboikoni, die normaliter rond 17:00 uur thuis was, verwacht nu pas rond 18:00 uur thuis aan te komen.

Hoewel Aboikoni erkent. dat de communicatie over de sluiting helder is geweest, benadrukt zij de ingrijpende invloed van deze verkeersomslag op de gehele samenleving. De sluiting van de brug over het Saramaccakanaal heeft de fragiliteit van de infrastructuur blootgelegd en roept vragen op over de voorbereiding en planning van de overheid bij dergelijke ingrijpende werkzaamheden.

error: Kopiëren mag niet!