Drie mannen en een vrouw veroordeeld voor roofoverval in Paramaribo

De vier verdachten Danny A., John S., Rafael A. en Jennifer S., zijn veroordeeld wegens betrokkenheid bij een roofoverval in Paramaribo. Hun slachtoffers, een moeder en haar dochter, werden aangevallen aan de Smeltzweg na het bezoek aan een bar en een nachtclub.

De rechter heeft Jennifer S. veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk, en haar kompanen kregen celstraffen variërend van twee tot tweënhalf jaar.

Tijdens de overval werden de vrouwen beroofd van persoonlijke bezittingen, waaronder een telefoon, een halsketting en een tas. Eén van de verdachten zou gewapend zijn geweest. Ondanks beweringen van Danny A. dat de confrontatie draaide om een geschil over taxigeld, hield de aanklacht van beroving stand.

Het onderzoek naar de zaak onthulde een groep die in wisselende samenstelling berovingen pleegde, wat de Officier van Justitie ertoe bracht te benadrukken hoe deze daden de geestelijke en lichamelijke integriteit van de slachtoffers hebben geschonden. Alle benadeelden gaven aan een trauma overgehouden te hebben aan de ervaring.

De veroordeelden krijgen rechtsbijstand van meerdere advocaten. 

error: Kopiëren mag niet!