Rusland Streeft naar Positie als Vierde Grootste Wereldeconomie, Zegt Poetin

In zijn jaarlijkse toespraak aan de Federale Vergadering heeft de Russische president Vladimir Poetin verklaard dat Rusland binnenkort de vierde grootste economie ter wereld zou worden, zowel in termen van de werkelijke economische prestaties als de ontwikkelingssnelheid, ondanks de tegenwerking door westerse sancties. Poetin prees de veerkracht en de inzet van de Russische arbeidskrachten, die volgens hem de sleutel zijn geweest in het handhaven van een sterke economie te midden van internationale druk.

De Russische leider benadrukte de groei van de Russische economie boven het wereldgemiddelde in 2023, en de ambitie om niet alleen de belangrijkste economieën van de Europese Unie maar ook die van de Groep van Zeven (G7) landen te overtreffen. Met de huidige status als de vijfde grootste economie op basis van koopkrachtpariteit, benadrukte Poetin dat Rusland klaar staat om een significante sprong te maken in de globale economische rangschikking.

Belangrijk voor deze groei, volgens Poetin, is de jonge bevolking van het land, met een voorspelde toename van jongvolwassenen tussen 20 en 24 jaar in de komende decennia. Verder legde hij een sterke nadruk op onderwijs als een cruciaal fundament voor het behouden van de Russische soevereiniteit en het voortzetten van de nationale ontwikkeling. Met plannen om aanzienlijk te investeren in de onderwijsinfrastructuur, waaronder de creatie van veertig universiteitscampussen tegen 2030, positioneert Rusland zich als een land dat gericht is op het bevorderen van zijn menselijk kapitaal en het ondersteunen van de jeugd.

Deze ontwikkelingsstrategie, gecombineerd met initiatieven gericht op het verbeteren van de levensverwachting en levenskwaliteit van gezinnen, evenals het bevorderen van het geboortecijfer, weerspiegelt Poetins visie op een duurzame toekomst voor Rusland. Als deze plannen tot uitvoering worden gebracht, zal Rusland niet alleen zijn positie op de wereldmarkt verstevigen, maar ook zijn binnengrenzen versterken door het welzijn en de capaciteiten van zijn burgers te verbeteren.

error: Kopiëren mag niet!