Poetin Waarschuwt voor Kernoorlog Risico Met NAVO-interventie in Oekraïne

Tijdens zijn jaarlijkse State of the Nation-toespraak op 29 februari 2024, waarschuwde Russisch president Vladimir Poetin de westerse landen voor het risico op een kernoorlog indien zij troepen naar Oekraïne zouden sturen. Poetin benadrukte dat Rusland beschikt over de wapens om westerse doelwitten te raken en bekritiseerde de houding van het Westen, dat volgens hem Rusland wil verzwakken. De suggestie van de Franse president Macron om Europese NAVO-leden grondtroepen naar Oekraïne te sturen, die door meerdere landen werd afgewezen, werd door Poetin gebruikt om zijn punt kracht bij te zetten. Met de aankomende presidentsverkiezingen in maart, waar Poetin naar verwachting zal winnen, gebruikte hij de gelegenheid om de vernieuwing van Ruslands nucleaire arsenaal te prijzen. De crisis in Oekraïne heeft de betrekkingen tussen Moskou en het Westen tot een dieptepunt gebracht sinds de Cubaanse rakettencrisis, waarbij Poetin waarschuwde voor de gevaren van een directe confrontatie.

error: Kopiëren mag niet!