Palestina: VN: Zeker 576.000 Palestijnen in Gaza één stap van hongersnood verwijderd

De Verenigde Naties luidt de noodklok wat betreft het risico op hongersnood in Gaza. Minstens 576.000 mensen in Gaza, een kwart van de bevolking, is slechts één stap van hongersnood verwijderd, stelt een hoge functionaris van de VN voor hulpverlening.

De functionaris stelt dat een wijdverspreide hongersnood bijna onvermijdelijk is, als er niet wordt ingegrepen. Eén op de zes kinderen onder de twee jaar in het noorden van Gaza lijdt aan acute ondervoeding, stelt de VN.

Dat heeft er onder meer mee te maken dat Israël volgens de VN-hulporganisatie OCHA te weinig hulpgoederen toelaat. 

De ruim twee miljoen inwoners van Gaza kampen met een groeiend tekort aan voedsel en drinkwater. Volgens OCHA is het aantal vrachtwagens dat Gaza bereikt met 40 procent afgenomen sinds het tussenvonnis van het Internationale Gerechtshof (ICJ) eind januari. Daarin kreeg Israël juist de opdracht om meer hulp in Gaza toe te staan.

error: Kopiëren mag niet!