Oppositiepoliticus Alexei Navalny wordt begraven in Moskou

DOOR JORDI BOU
1 maart 2024 – De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt begraven in Moskou, twee weken na zijn plotselinge dood in een gevangeniskolonie in het Noordpoolgebied.

Kira Yarmysh, de woordvoerder van Navalny, plaatste op X dat er vrijdag om 14.00 uur een dienst voor Navalny zou worden gehouden in de Kerk van de Icoon van de Moeder Gods, in het Moskouse district Maryino, waar Navalny vroeger woonde. live.

De begrafenis zou plaatsvinden om 16.00 uur (13.00 uur GMT) op de Borisovskoye-begraafplaats, gelegen aan de andere kant van de rivier de Moskva in het zuiden.

De Russische autoriteiten beweren dat Navalny, de meest geduchte binnenlandse tegenstander van Poetin, bewusteloos raakte en stierf na een wandeling door de strafkolonie ‘Polar Wolf’ in het Noordpoolgebied. Op de overlijdensakte van Navalny stond volgens aanhangers dat hij een natuurlijke dood stierf.

Sinds Navalny’s dood op 16 februari in een beruchte strafkolonie in de poolcirkel zijn in heel Rusland zo’n 400 mensen gearresteerd nadat ze bloemen voor hem hadden gelegd.

error: Kopiëren mag niet!