Nabestaanden Donna Summer klagen Ye en Ty Dolla $ign aan om nieuw nummer

De erfgenamen van Donna Summer hebben de Amerikaanse rappers Ye en Ty Dolla $ign aangeklaagd voor het namaken van een nummer van de zangeres. Dat meldt entertainmentsite TMZ.

De nabestaanden van Summer eisen een schadevergoeding. De twee artiesten hadden de nabestaanden van Summer eerder al gevraagd of ze het nummer I Feel Love van de overleden Amerikaanse zangeres mochten gebruiken. Maar de erfgenamen weigerden. Volgens hen hebben de rappers nu alsnog een nummer gemaakt, dat erg lijkt op dat van Summer. Het gaat om het nummer Good (Don’t Die), dat op het eerder deze maand verschenen album Vultures 1 van Ye en Ty Dolla $ign staat.

Toen de nabestaanden het nummer hoorden, hebben ze naar eigen zeggen verschillende streamingdiensten gevraagd het liedje offline te halen. Dat verklaart mogelijk waarom het album enige tijd was verdwenen was van muziekplatformen. Omdat Good (Don’t Die) al miljoenen keer is gestreamd, eisen de erfgenamen een schadevergoeding.

Daarnaast willen ze dat het nummer niet verder wordt verspreid. De zaak loopt tegen de twee rappers en het platenlabel van Ye.

Het is niet de eerste keer dat Ye en Ty Dolla $ign in de problemen komen omdat ze zonder toestemming een fragment van iemand anders hebben gebruikt op Vultures 1. De rappers hadden ook een aangepaste versie van het nummer War Pigs van Black Sabbath op het album staan.

Black Sabbath-frontman Ozzy Osbourne schreef eerder op social media dat hij daarvoor geen toestemming had gegeven. “Ye vroeg toestemming om een gedeelte van een liveoptreden uit 1983 van War Pigs te gebruiken. Hij kreeg geen toestemming omdat hij een antisemiet is”, schreef Osbourne. “Ik wil niet geassocieerd worden met deze man.” Het fragment van War Pigs is inmiddels verwijderd en vervangen.

error: Kopiëren mag niet!