HILLARY ONDERWERPEN OVER LIBIË, PALESTIJNEN

Hillary Clinton werd dubbel geïnterviewd tijdens een toespraak die ze hield aan de Columbia University over het onderwerp seksueel geweld in conflicten.

Toen ze op het punt stond te beginnen, schreeuwde een man dat ze een oorlogsmisdadiger was – daarbij verwijzend naar de Amerikaanse betrokkenheid in Libië, maar ook in Irak, Syrië en Jemen, “en nu [tegen] het volk van Palestina!” Ze wachtte tot hij was verwijderd voordat ze haar adres afleverde.

Later tijdens het gesprek werd ze onderbroken door een andere demonstrant, die haar vertelde dat ze zich moest schamen, en haar (en Washington) beschuldigde van het uitbuiten van seksueel geweld in Libië om Amerikaanse interventie te rechtvaardigen – eraan toevoegend dat dit nu opnieuw in Gaza gebeurde om genocide te rechtvaardigen.

Ter context: Hillary Clinton was de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken toen de NAVO Libië bombardeerde en gewelddadige militanten in het land steunde om Muammar Gaddafi omver te werpen. In de aanloop naar de operatie om het regime te veranderen herhaalden de VS niet-geverifieerde beweringen – die later niet waar bleken te zijn – dat Gaddafi’s soldaten Viagra gebruikten en Libische vrouwen verkrachtten. Enkele ogenblikken nadat Gaddafi zelf werd sodomiseerd en vermoord door door de NAVO gesteunde troepen, deelde Clinton een lach met een televisiejournalist en zei voor de camera: “We kwamen, we zagen, hij stierf!”

Wat zou je tegen Clinton zeggen als je de kans had?

error: Kopiëren mag niet!