Duitsland: Lid Duitse terroristische groep RAF na 30 jaar opgepakt in Berlijn

Voormalig RAF-lid Daniela Klette is in Berlijn aangehouden. Zij was lid van de terroristische groep die in de jaren zeventig, tachtig en negentig in Duitsland verschillende aanslagen en moorden pleegde.

De Duitse justitie meldt aan Duitse media dat de 65-jarige Klette maandag in de Berlijnse wijk Kreuzberg is aangehouden. Klette wordt verdacht van moord. Ze wist dertig jaar onder de radar te blijven, twee andere RAF-leden zijn nog voortvluchtig.

De ultralinkse terroristische groep RAF zette zich decennialang af tegen het “imperialistische systeem” van de Bondsrepubliek Duitsland en later tegen het verenigde Duitsland. Tussen 1971 en 1993 maakte de groep zich schuldig aan verschillende aanslagen en de moord op 34 personen.

De groep hief zichzelf in 1998 op. Klette was lid van de derde generatie van de RAF. Die generatie wordt verdacht van de moord op Alfred Herrhausen in 1989, destijds directeur van de Deutsche Bank. Klette wordt samen met twee andere RAF-leden ook verdacht van poging tot moord, moord en roofovervallen tussen 1999 en 2016.

error: Kopiëren mag niet!