Dorpsbewoners Powakka barricaderen weg – Verwachten vandaag nog een oplossing

De bewoners van Powakka in het district Para hebben vandaag, woensdag 28 februari, de weg naar Powakka gebarricadeerd. Hiermee wensen ze aandacht van de regering te vragen voor een probleem dat al jaren speelt in het dorp. 

Sergio Sabajo is in 2021 door de gemeenschap aangewezen als dorpshoofd van Powakka en traditioneel ingewijd. Echter is het dorpsgezag nog steeds niet erkend door de regering. Het voormalige dorpshoofd Patricia Sabajo beschikt nog steeds over een beschikking. Dit zorgt daarom voor spanningen in het dorp. 

Ook kan het dorp niet op deze wijze tot ontwikkeling worden gebracht. Wanneer het huidige dorpshoofd zaken probeert te realiseren voor de gemeenschap, wordt die gedwarsboomd.

De wegbarricade begon al omstreeks vijf uur ’s morgens. Dit heeft ertoe geleid, dat het economisch verkeer gestremd wordt. Volgens het dorpshoofd zal de barricade niet worden opgeheven, totdat er een oplossing komt voor het probleem. De gemeenschap rekent vandaag nog op een oplossing. 

Het probleem is eerder bij verschillende instanties aangekaart, echter zonder het gewenste resultaat. Uiteindelijk is het probleem ook aan de president voorgelegd die beloofde met een oplossing te komen. Maar, dit heeft echter nog niet plaatsgevonden. De gemeenschap is nog steeds wachtende. 

De politie is ook aanwezig op de plek van de barricade. Er is vooralsnog niet aan de mensen gevraagd om de barricade op te heffen.
SK

error: Kopiëren mag niet!